loader image

Machine Learning Lab

VNG Realisatie is in samenwerking met een aantal gemeenten, waaronder gemeente Eindhoven, en andere partners, zoals Brainport Development, gestart om een Machine Learning Lab op te starten. Het Machine Learning Lab is een instrument wat gemeenten en ecosystemen gaat helpen om maatschappelijke vragen op te lossen met behulp van machine learning en AI.

Er is gestart met een use case om te onderzoeken wat nodig is en hoe het lab in de praktijk zou kunnen werken. De inzet was dat de eerste use case betrekking zou hebben op het thema Armoede/Schulden. De Gemeente Eindhoven heeft als eerste gemeente hierop een vraag gesteld en een bereidheid getoond te investeren in deze nieuwe manier van werken. De vraag die de gemeente gesteld heeft luidt: Kunnen jullie met behulp van AI en ML voorspellen wie dakloos wordt in Eindhoven en omgeving op basis van economische gronden? Het project loopt op dit moment nog.

Meer informatie?
https://ibestuur.nl/praktijk/machine-learning-lab-in-eindhoven